Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 372/2020 saakka.

Valtioneuvoston asetus Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ampumakoulutuksesta 22.8.2019/969

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain (556/2007) 20 a ja 20 b §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 725/2019:

1 §

Ampumakoulutuksen sisältö

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain (556/2007) 20 a §:n 1 momentissa tarkoitetusta sotilaallisia valmiuksia palveleva ampumakoulutus järjestetään liitteessä säädetyllä tavalla.

Vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain 20 b §:ssä tarkoitetun ammunnan johtajan päätöksellä voidaan hänen johtamassaan ammunnassa poiketa liitteessä säädetyn koulutusohjelman mukaisesta vähimmäisampumaetäisyydestä ja patruunakulutuksesta. Poikkeamisen edellytyksenä on, että se voidaan toteuttaa vaarantamatta ammunnan turvallisuutta. Liitteessä säädetystä vähimmäisampumaetäisyydestä ja patruunakulutuksesta ei kuitenkaan saa poiketa liitteen 9, 18 ja 24 kohdassa tarkoitettujen ammuntojen osalta.

2 §

Ampumakokeen aihealueet

Vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain 20 a §:n 1 momentissa tarkoitetussa turvallista aseenkäsittely- ja ampumataitoa mittaavassa ampumakokeessa arvioidaan kokelaan perehtyneisyys seuraaviin aihealueisiin:

1) aseen turvallinen käsittely;

2) ammunnan turvallisuus;

3) ampuma-aselainsäädäntö;

4) liitteenä olevan koulutusohjelman tuntemus;

5) aseen toimintaperiaate;

6) aseen huolto;

7) aseen säilyttäminen;

8) ensiapu.

3 §

Ampumakokeen sisältö ja hyväksyminen

Turvallista aseenkäsittely- ja ampumataitoa mittaavan ampumakokeen osia ovat vapaae...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.