Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om det basinformationsdokument som avses i 3 kap. 2 § i värdepappersmarknadslagen 20.12.2018/1281

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 3 kap. 2 § i värdepappersmarknadslagen (746/2012):

1 §

Tillgänglighet och aktualitet i fråga om basinformationsdokumentet

En emittent eller någon annan som erbjuder värdepapper ska för investerarna hålla ett sådant dokument tillgängligt som innehåller tillräcklig information för att investerarna ska kunna bilda sig en välgrundad uppfattning om emittenten och om de värdepapper som avses i 2 kap. 1 § i värdepappersmarknadslagen (746/2012) (basinformationsdokument), om

1) värdepapperen ingår i ett erbjudande vars sammanlagda vederlag inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet under en tolvmånadersperiod uppgår till minst en miljon och högst åtta miljoner euro och

2) det inte görs en ansökan om upptagande av värdepapperen till handel på en sådan reglerad marknad som avses i 1 kap. 2 § 1 mom. 5 punkten i lagen om handel med finansiella instrument (1070/2017).

Basinformationsdokumentet ska offentliggöras innan erbjudandet träder i kraft och det ska hållas tillgängligt för investerarna under hela den tid som erbjudandet gäller, åtminstone på emittentens webbsidor. Informationen i basinformationsdokumentet ska hållas uppdaterad under den tid som erbjudandet gäller. Om det sker förändringar i informationen under den tid som erbjudandet gäller, ska basinformationsdokumentet uppdateras utan obefogat dröjsmål.

Basinformationsdokumentet och ändringar i det ska lämnas till Finansinspektionen i enlighet med 3 kap. 2 § i värdepappersmarknadslagen.

2 §

Utformning, språk och maximilängd i fråga om basinformationsdokumentet

Basinfor...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.