Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om enskilda vägar 5.12.2018/1069

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 82 § 1 mom., 83 § 3 mom. och 89 § 6 mom. i lagen om enskilda vägar (560/2018):

1 §

Förvaltning av fastighetsdatasystemet

Väglagets verkställande organ ska utan dröjsmål anmäla ändringar av de uppgifter som avses i 89 § 3 mom. i lagen om enskilda vägar (560/2018) till Lantmäteriverket.

Om ett nytt väglag bildas vid väglagets konstituerande stämma, ska väglagets verkställande organ utan dröjsmål till fastighetsregisterföraren lämna in en kopia av protokollet över väglagets konstituerande stämma och det verkställande organets kontaktuppgifter.

Kommunen ska meddela fastighetsregisterföraren om de beslut genom vilka en enskild väg eller en del av en enskild väg upphör i det fall som avses i 13 § 1 mom. i lagen om enskilda vägar.

2 §

Ansökan om förrättning av enskild väg för väglaget

Beslut om ansökan om förrättning av enskild väg för väglaget och betalning av kostnaderna i anslutning till det ska fattas vid väglagets stämma.

3 §

Statsunderstöd för väghållning

Statsunderstöd för väghållning i fråga om en enskild väg beviljas inom ramen för statsunderstödsanslaget i första hand för sådan förbättring av enskilda vägar som kan anses utgöra anläggning av väg. Särskilt ska reparationer av broar och projekt som höjer broars bärförmåga, projekt som förbättrar trafiksäkerheten samt sådana reparationer av konstruktioner för passager över vattendrag som tryggar vandringsfiskarnas vandringsvägar beaktas.

4 §

Statsunderstöd för anläggning av väg

Statsunderstöd för anläggning av en enskild väg ska sökas hos den närings-, trafik- och miljöcentral som avses i 83 § 2 mom. i lag...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.