Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 1008/2021 saakka.

Valtioneuvoston asetus yksityisteistä 5.12.2018/1069

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään yksityistielain (560/2018) 82 §:n 1 momentin, 83 §:n 3 momentin ja 89 §:n 6 momentin nojalla:

1 §

Kiinteistötietojärjestelmän ylläpito

Tiekunnan toimielimen on tehtävä viipymättä ilmoitus yksityistielain (560/2018) 89 §:n 3 momentissa tarkoitettujen tietojen muutoksista Maanmittauslaitokselle.

Jos uusi tiekunta perustetaan tiekunnan perustamiskokouksessa, tiekunnan toimielimen on viipymättä toimitettava kiinteistörekisterin pitäjälle pöytäkirjajäljennös tiekunnan perustamiskokouksesta ja tiekunnan toimielimen yhteystiedot.

Asianomaisen kunnan on ilmoitettava kiinteistörekisterin pitäjälle niistä päätöksistä, joilla yksityistie tai yksityistien tienosa lakkaa yksityistielain 13 §:n 1 momentissa tarkoitetussa tapauksessa.

2 §

Yksityistietoimituksen hakeminen tiekunnan puolesta

Tiekunnan puolesta tehtävästä yksityistietoimituksen hakemisesta ja siihen liittyvien kustannusten suorittamisesta on päätettävä tiekunnan kokouksessa.

3 §

Tienpidon valtionavustukset

Valtionavustusta yksityistien tienpitoon myönnetään valtionavustusmäärärahan puitteissa ensisijaisesti rakentamiseksi luettavaan yksityisteiden parantamiseen. Erityisesti on huomioitava siltojen korjaukset ja kantavuutta nostavat hankkeet, liikenneturvallisuutta parantavat hankkeet sekä vesistöjen ylitysrakenteiden korjaukset silloin, kun niillä turvataan vaelluskalojen kulkureitit.

4 §

Valtionavustus rakentamiseen

Valtionavustusta yksityistien rakentamiseen on haettava yksityistie...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.