Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om överföring av vissa uppgifter vid Förvaltningens IT-central till andra ämbetsverk inom inrikesministeriets förvaltningsområde 17.12.2015/1523

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs:

1 §

Andra uppgifter vid Förvaltningens IT-central än de som avses i lagen om anordnande av statens gemensamma informations- och kommunikationstekniska tjänster (1226/2013) och i lagen om verksamheten i den offentliga förvaltningens säkerhetsnät (10/2015) överförs till Polisstyrelsen, Nödcentralsverket och gränsbevakningsväsendet.

De informations- och kommunikationstekniska underhålls- och utvecklingsuppgifter som anknyter till polisverksamheten och som sköts vid polisenheter som lyder under Polisstyrelsen överförs till Polisstyrelsen i enlighet med vad som avtalas mellan Polisstyrelsen och underlydande polisenheter.

Bestämmelser om personalens ställning finns i 2 kap. i statstjänstemannalagen (750/1994).

De anställda som sköter uppgifter enligt 1 och 2 mom. och motsvarande tjänster överförs till Polisstyrelsen och Nödcentralsverket senast den 31 december 2016.

2 §

Polisstyrelsen kan tillhandahålla andra informations- och kommunikationstekniska tjänster än de som avses i lagen om anordnande av statens gemensamma informations- och kommunikationstekniska tjänster och lagen om verksamheten i den offentliga förvaltningens säkerhetsnät också för andra statliga ämbetsverk i enlighet med vad som avtalas mellan Polisstyrelsen och ämbetsverken i fråga.

3 §

När uppgifter enligt 1 § överförs till dessa ämbetsverk ska också avtal och förbindelser som anknyter till uppgifterna och därtill hörande rättigheter och skyldigheter samt anhängiga ärenden överföras.

4 §

Denna förordning träder ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.