Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om godkännande av rörelser för installation och service av naturgas-, flytgas- och oljeeldningsaggregat samt för besiktning av underjordiska oljecisterner 18.10.2012/558

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 57 och 128 § i lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005):

1 §

Godkännande av en rörelse för installation och service av naturgas-, flytgas- och oljeeldningsaggregat samt för besiktning av underjordiska oljecisterner

Den som bedriver installations- och serviceverksamhet som gäller naturgas-, flytgas- och oljeeldningsaggregat samt besiktning av underjordiska oljecisterner (godkänd rörelse) ska hos Säkerhets- och kemikalieverket ansöka om ett skriftligt godkännande innan verksamheten inleds.

Till ansökan som lämnas in till Säkerhets- och kemikalieverket ska utöver vad som föreskrivs i 55 § i lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005) fogas

1) utdrag som gäller sökanden ur handelsregistret eller annat motsvarande register,

2) kopia av den ansvariga personens behörighetsintyg.

I beslutet om godkännande ska den godkända rörelsens behörighetsklass specificeras, rörelsens ansvariga person fastställas och eventuella villkor för verksamheten utfärdas.

En godkänd rörelses rätt att utföra installation och service eller besiktningar får inte fastställas vara vidsträcktare än behörighetsområdet för den av rörelse anställda utsedda ansvariga personen.

2 §

Utveckling av yrkesskickligheten för installations- och serviceuppgifter samt för besiktningar

Den godkända rörelsen ska ge dem som arbetar med installations- och service- samt besiktningsuppgifter behövlig ut...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.