Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statsunderstöd för utvecklingsprojekt inom social- och hälsovården (upphävd) 19.4.2012/183

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.1.2023. Se L 616/2021 2 §.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 5 b § i lagen om planering av och statsunderstöd för social- och hälsovården (733/1992), sådan paragrafen lyder i lag 140/2008:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas vid beviljande av statsunderstöd för utvecklingsprojekt som avses i 5 b § i lagen om planering av och statsunderstöd för social- och hälsovården (733/1992) och som avser att förverkliga mål och genomföra åtgärder inom det nationella utvecklingsprogrammet för social- och hälsovården.

Med utvecklingsprojekt avses sådana regionalt eller nationellt viktiga projekt som genomförs i en kommun eller samkommun eller gemensamt i flera kommuner eller samkommuner och är nödvändiga för ordnandet av social- och hälsovården samt stöder utvecklandet och effektiviseringen av verksamheten och tjänstestrukturerna, spridandet av god praxis samt införandet av nya arbetssätt.

Med utvecklingsprojekt avses också producerandet av sådana stödtjänster för nya boendeenheter som avses i regeringens program för att minska långtidsbostadslösheten 2012–2015. Statsunderstöd kan då beviljas för lönekostnader för sådan tilläggspersonal som behövs för producerandet av stödtjänster.

2 §

Allmänna villkor för beviljande av statsunderstöd

Ett villkor för beviljade av statsunderstöd är att

1) projektet är nära förknippat med den kommunala social- och hälsovården,

2) i projektet har beaktats det nödvändiga tväradministrativa samarbetet,

3) projektet kan bedömas vara resultatrikt och att det kan utnyttjas på bred basis, och

4) pr...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.