Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om beräkning av omsättningen för en part i ett företagsförvärv 1.9.2011/1011

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från arbets- och näringsministeriet, föreskrivs med stöd av 24 § 5 mom. i konkurrenslagen (948/2011):

1 §

Omsättning enligt konkurrenslagen

Med omsättning avses i 22 § 1 mom. och 24 § i konkurrenslagen (948/2011) en sammanslutnings eller en stiftelses globala försäljningsintäkter från normal verksamhet. Intäkterna ska basera sig på det senast upprättade bokslutet med avdrag för beviljade rabatter samt mervärdesskatt och andra skatter som baserar sig direkt på beloppet av försäljningen på det sätt som föreskrivs i bokföringslagen (1336/1997).

Omsättningen korrigeras så att den motsvarar omsättningen under 12 månader, om räkenskapsperioden har varit en annan än 12 månader.

Omsättningen korrigeras så att från den dras av omsättningen i den affärsverksamhet som överlåtits eller upphört genom ett företagsförvärv som genomförts under räkenskapsperioden eller efter att räkenskapsperioden avslutades och så att omsättningen ökas med omsättningen i den affärsverksamhet som förvärvats genom ett företagsförvärv som genomförts under räkenskapsperioden eller efter att räkenskapsperioden avslutades, om den inverkan överlåtelsen, upphörandet eller förvärvet har på omsättningen inte har kunnat beaktas i dess helhet i det senast fastställda bokslutet.

Från omsättningen ska dras av omsättningen mellan en part i företagsförvärvet och en sammanslutning eller en stiftelse som står i ett sådant förhållande till parten som avses i 24 § 1 eller 3 mom. i konkurrenslagen.

2 §

Omvandling av en uteslutande bestämmanderätt till en gemensam bestämmanderätt

Om en uteslutande bestäm...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.