Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus yrityskaupan osapuolen liikevaihdon laskemisesta 1.9.2011/1011

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty työ- ja elinkeinoministeriön esittelystä, säädetään kilpailulain (948/2011) 24 §:n 5 momentin nojalla:

1 §

Kilpailulain mukainen liikevaihto

Kilpailulain (948/2011) 22 §:n 1 momentissa ja 24 §:ssä liikevaihdolla tarkoitetaan yhteisön tai säätiön maailmanlaajuisia, viimeksi laadittuun tilinpäätökseen perustuvia, varsinaisen toiminnan myyntituottoja, joista on vähennetty myönnetyt alennukset sekä arvonlisävero ja muut välittömästi myynnin määrään perustuvat verot siten kuin kirjanpitolaissa (1336/1997) säädetään.

Liikevaihto oikaistaan vastaamaan 12 kuukauden liikevaihtoa, jos tilikausi on poikennut 12 kuukaudesta.

Liikevaihtoa oikaistaan vähentämällä siitä tilikauden aikana ja tilikauden päättymisen jälkeen tehdyllä yrityskaupalla luovutetun tai lakkautetun liiketoiminnan liikevaihto ja lisäämällä siihen tilikauden aikana ja tilikauden päättymisen jälkeen tehdyllä yrityskaupalla hankitun liiketoiminnan liikevaihto, jos liiketoiminnan luovutuksen, lakkautuksen tai hankinnan vaikutusta liikevaihtoon ei ole kokonaisuudessaan voitu ottaa huomioon viimeksi vahvistetussa tilinpäätöksessä.

Liikevaihdosta vähennetään yrityskaupan osapuolen ja siihen kilpailulain 24 §:n 1 tai 3 momentin mukaisessa suhteessa olevan yhteisön tai säätiön välinen liikevaihto.

2 §

Yksinomaisen määräysvallan muuttuminen yhteiseksi määräysvallaksi

Jos yrityskaupan seurauksena yhteisössä tai säätiössä ollut yksinomainen määräysvalta muuttuu yhteiseksi määräysvallaksi, näin muo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.