Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om tillsättning av tjänster vid de statliga förläggningarna och flyktingslussarna och om deras arbetsordningar och avgifter för mottagningstjänster 25.8.2011/975

I enlighet med statsrådets beslut, fattat efter föredragning från inrikesministeriet, föreskrivs med stöd av 9 § 3 mom. och 32 § 1 mom. i lagen om mottagande av personer som söker internationellt skydd (746/2011):

1 §

Tjänster samt utnämning och anställning av personal

Föreståndaren för en statlig förläggning eller flyktingsluss utnämns eller anställs av Migrationsverket.

Föreståndaren för en statlig förläggning eller flyktingsluss beslutar om inrättande och indragning av tjänster samt om ändring av tjänstebenämningar. Föreståndaren för en statlig förläggning eller flyktingsluss utnämner eller anställer förläggningens eller flyktingslussens personal.

2 §

Tjänstledighet

Migrationsverket beviljar tjänstledighet för föreståndaren för en statlig förläggning eller flyktingsluss. Föreståndaren för en statlig förläggning eller flyktingsluss beviljar tjänstledighet eller annan ledighet för den övriga personalen. Bestämmelser om beviljande av sådan tjänstledighet eller annan ledighet som personalen har rätt till med stöd av lag, förordning eller ett tjänste- eller arbetskollektivavtal kan ges i en arbetsordning.

3 §

Arbetsordning

Bestämmelser om den interna arbetsfördelningen, handläggningen och avgörandet av ärenden samt ordnande av verksamheten i övrigt vid en statlig förläggning eller flyktingsluss ges i dess arbetsordning. Arbetsordningen för en statlig förläggning eller flyktingsluss fastställs av dess föreståndare.

4 §

Avgifter för mottagningstjänster

Avgiften för mottagningstjänster är högst 9 euro per...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.