Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om köpvittnen 8.10.2009/734

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av 11 § i lagen av den 24 juli 2009 om köpvittnen (573/2009):

1 § (30.12.2013/1310)

Beteckning för ett köpvittne

Som beteckning för ett köpvittne som är anställd vid ett ämbetsverk eller hos en kommun ska användas ämbetsverkets beteckning och ett individualiseringsnummer som tilldelats köpvittnet. Ett köpvittne som Lantmäteriverket förordnat ges en beteckning av Lantmäteriverket.

2 §

Förteckning över köpvittnen

Ett ämbetsverk eller en kommun ska föra förteckning över de tjänstemän i ämbetsverkets eller kommunens tjänst som är köpvittnen. I förteckningen antecknas köpvittnets namn, tjänsteställning, beteckning, tjänsteställe eller någon annan adress samt datum för förordnandet eller för förordnandets upphörande.

Ett köpvittne ska utan dröjsmål meddela ändringar i sina kontaktuppgifter till Lantmäteriverket. (30.12.2013/1310)

3 §

Anvisningar för parterna

Köpvittnet ska ge förvärvaren anvisningar för sökande av lagfart.

Lantmäteriverkets centralförvaltning ska se till att anvisningar enligt 1 mom. skickas till de köpvittnen som arbetar för Lantmäteriverket och till andra ämbetsverk i 2 § 1 mom. samt till kommunerna som ska hålla dem avgiftsfritt tillgängliga för köpvittnena. (30.12.2013/1310)

4 §

Köpvittnets bevis

Av köpvittnets bevis ska framgå överlåtarna, förvärvarna, datum samt det att överlåtarna och förvärvarna har undertecknat överlåtelsehandlingen och varit samtidigt närvarande när överlåtelsen bestyrkts. Av köpvittnets bevis ska dessutom framgå att köpvittnet granskat undertecknarnas ide...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.