Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus kaupanvahvistajista 8.10.2009/734

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty maa- ja metsätalousministeriön esittelystä, säädetään kaupanvahvistajista 24 päivänä heinäkuuta 2009 annetun lain (573/2009) 11 §:n nojalla:

1 § (30.12.2013/1310)

Kaupanvahvistajan tunnus

Viraston tai kunnan palveluksessa olevan kaupanvahvistajan tunnuksena on käytettävä viraston tai kunnan tunnusta sekä kaupanvahvistajalle annettua yksilöintinumeroa. Maanmittauslaitos antaa määräämälleen kaupanvahvistajalle tunnuksen.

2 §

Kaupanvahvistajaluettelo

Virasto tai kunta pitää luetteloa palveluksessaan olevista virkamiehistä, jotka toimivat kaupanvahvistajina. Luetteloon merkitään kaupanvahvistajan nimi, virka-asema, tunnus ja virkapaikka tai muu osoite sekä päivä, jona määräys on annettu tai se on päättynyt.

Kaupanvahvistajan on viipymättä ilmoitettava yhteystietojensa muutoksista Maanmittauslaitokselle. (30.12.2013/1310)

3 §

Ohjeet asianosaisille

Kaupanvahvistajan on annettava luovutuksensaajalle ohjeet lainhuudon hakemista varten.

Maanmittauslaitoksen keskushallinnon on huolehdittava 1 momentissa tarkoitettujen ohjeiden toimittamisesta Maanmittauslaitoksen palveluksessa oleville kaupanvahvistajille ja muille 2 §:n 1 momentissa tarkoitetuille virastoille sekä kunnille, joiden on pidettävä niitä maksutta kaupanvahvistajien saatavissa. (30.12.2013/1310)

4 §

Kaupanvahvistajan todistus

Kaupanvahvistajan todistuksesta tulee käydä ilmi luovuttajat, luovutuksensaajat, päiväys sekä se, että luovuttajat ja luovutuksensaajat ovat allekirjoittaneet luovutuskirjan ja oll...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.