Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om arbetarskyddsdelegationen 16.7.2009/565

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 4 § 1 mom. i lagen av den 8 januari 1993 om arbetarskyddsförvaltningen (16/1993), sådant det lyder i lag 9/1997:

1 §

Arbetarskyddsdelegationens uppgift

Arbetarskyddsdelegationen ska

1) behandla betydande projekt som gäller beredningen av arbetarskyddsförfattningar samt projekt i anslutning till utvecklande, planering och uppföljning av arbetarskyddet,

2) behandla de allmänna riktlinjerna och resultatmålen för arbetarskyddet samt styrningen av resurser i syfte att främja arbetarskyddet, samt

3) behandla andra ärenden som är viktiga med tanke på utvecklandet av arbetsmiljön.

2 §

Delegationens sammansättning

Delegationen har en ordförande och en vice ordförande samt högst tio andra medlemmar, som var och en har en personlig ersättare.

Om delegationens ordförande, vice ordförande eller någon annan medlem eller en ersättare avgår eller avlider under mandatperioden, förordnar social- och hälsovårdsministeriet i stället för honom eller henne för den återstående mandatperioden en ny medlem eller ersättare som företräder samma intressent.

3 §

Sektioner

Delegationen kan tillsätta sektioner och den har rätt att anlita permanenta sakkunniga.

Social- och hälsovårdsministeriet kan kalla personer som inte hör till delegationen till medlemmar i delegationens sektioner.

4 §

Sammanträden

Delegationen sammanträder på kallelse av ordföranden eller, då ordföranden har förhinder, på kallelse av vice ordföranden.

5 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 augusti 2009.

Genom denna förordning upphävs förordningen av den ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.