Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om de språkkunskaper som krävs av statsanställda i landskapet Åland 13.12.2007/1218

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från justitieministeriet, föreskrivs med stöd av 42 § 1 mom. i självstyrelselagen för Åland av den 16 augusti 1991 (1144/1991), sådant det lyder i lag 68/2004, och med Ålands landskapsregerings samtycke:

1 §

Allmänt krav på språkkunskaper

Statsanställda som är verksamma i landskapet Åland ska ha sådana språkkunskaper som förutsätts i självstyrelselagen för Åland (1144/1991) och som deras arbetsuppgifter kräver, med beaktande av att landskapet är enspråkigt svenskt och att ämbetsspråket i stats-, landskaps- och kommunalförvaltningen är svenska.

De statliga myndigheter som har verksamhetsenheter i landskapet ska genom att ordna utbildning eller genom andra personalpolitiska åtgärder se till att deras anställda på Åland har tillräckliga språkkunskaper.

2 §

Utannonsering av krav på språkkunskaper

När en tjänst eller någon annan plats ledigförklaras, ska i annonsen nämnas om det finns i lag eller förordning föreskrivna behörighetsvillkor som gäller språkkunskaper.

I annonsen ska dessutom nämnas vilka slags språkkunskaper som förutsätts i arbetet eller som räknas som en merit vid anställningen.

3 §

Kontroll av språkkunskaper i samband med anställning

Den anställande myndigheten ska kontrollera att den som anställs har föreskrivna språkkunskaper och sådana faktiska språkkunskaper som arbetsuppgifterna kräver.

4 §

Allmänt behörighetsvillkor som gäller kunskaper i svenska och finska

Är högskoleexamen enligt lag eller förordning behörighetsvillkor för en statlig anställning i landskapet, krävs utmärkt förmåga att använda svenska i ta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.