Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Vertaisarvioitu Edilex-sarja 2022/18

Innovaatiomyönteinen sääntely kestävän kehityksen tavoitteiden edistäjänä – näkökulmia innovatiivisiin sääntelyratkaisuihin yrityksen ohjausjärjestelmän kehittämisessä

Pentikäinen, Satu – Sorsa, Kaisa

16.5.2022, Asiantuntija-artikkeli

Tiivistelmä

Suomi on sitoutunut Agenda 2030:n toimeenpanoon ja tuonut esiin tavoitteen kestävän kehityksen yhteiskunnasta, jonka innovaatioympäristö on kansainvälisesti houkutteleva. Artikkelin aihe on innovaatiomyönteinen sääntely, ja artikkelissa väitetään, että Suomen säilyminen yhtenä kestävän kehityksen edelläkävijänä edellyttää sääntelyinnovaatioita johtamaan siirtymää kohti vihreää taloutta. Vaikka artikkelissa tarkastellaan kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista nimenomaisesti Agenda 2030:n viitekehyksessä, on tarkoituksena herättää laajempaa keskustelua siitä, kuinka kestävän kehityksen näkökohdat saadaan integroitua laaja-alaisesti yhteiskunnan ja yritysten ohjausjärjestelmiin sitoutumatta liikaa ajallisesti rajatun agendan tavoitteisiin.

Artikkelissa esitetään innovaatiomyönteisten sääntelyratkaisujen kokeilemista kestävän kehityksen tavoitteiden huomioimiseksi yritystoiminnassa, sillä niiden myötä voidaan testata riittävätkö proaktiivisen sääntelyn keinot kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseen ennen kuin asiasta säädettäisiin perinteisen normatiivisen sääntelyn keinoin. Lisäksi katsotaan, että haasteet kestävän kehityksen tavoitteiden valtavirtaistamiseksi yrityksen ohjausjärjestelmässä liittyvät ennen kaikkea sen tasojen monimuotoisuuteen.

(Edilex-toimitus)

Linkit

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.