Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä perjantaina 3.5.2024 klo 7.00 alkaen. Palvelun hakutoiminnot ovat pois käytöstä n. klo 8.00 asti. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Pääsy PDF-dokumenttiin vaatii sisäänkirjautumisen.

Ympäristösääntelyn keventäminen ja ympäristöpolitiikan kehittämistarpeet – esimerkkejä ja näkökulmia EYTI:n oikeuskäytännöstä

Pesonen, Tapani

Ympäristöpolitiikan ja -oikeuden vuosikirja I 2007 s. 401–409
31.7.2008
Lyhyempi kirjoitus

Tiivistelmä

Kirjoituksessa pyritään osoittamaan tässä kirjoituksessa eräitä keskeisiksi havaittuja piirteitä eurooppaoikeuden kentästä, jotka tekevät ympäristöpoliittisiin ohjauskeinoihin liittyvän ajankohtaisen uudistamisprojektin lähtökohdat osin haavoittuviksi. Yllättävintä seuraavassa eivät liene käsiteltävät kysymykset tai esitettävät reunahuomautukset vaan se, että voimassa oleva oikeus ottaa niihin avoimesti kantaa. Seuraavassa arvioidaan lyhyesti yhtäältä ympäristöverojen käyttöönottoon ja toisaalta sääntelyn yksinkertaistamiseen liittyviä ehdotuksia EU-sisämarkkinaoikeuden valossa. Väite on, että oikeudelliselle tiedolle on löydettävissä paikkansa ympäristöpolitiikan ohjauskeinoja tutkivassa tutkimustraditiossa. Siinä kun käytännöllinen ohjauskeinotutkimus pyrkii luomaan aidosti käyttökelpoisia sääntelymalleja ympäristöongelmien ratkaisemiseksi, tämä mallinnustyö on vaarassa mennä hukkaan jos siihen ei ole sisäistetty – jopa alaa koskeviin lähtökohtiin – yhteiskunnassa voimassa olevan oikeudellisen aineksen keskeistä sisältöä.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.