Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Työ- ja sosiaalioikeus

28.3.2024 11.00 Vakuutusoikeus: Palkkaturvalain mukainen työsuhde aviopuolison omistamassa osakeyhtiössä

Vakuutusoikeus: Palkkaturvalain mukainen työsuhde aviopuolison omistamassa osakeyhtiössä

ELY-keskus oli 14.3.2022 antamallaan päätöksellä hylännyt palkkaturvahakemuksen sillä perusteella, että A ei ole ollut palkkaturvalain 4 §:n edellyttämällä tavalla työsuhteessa työnantajaan. Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunta oli kumonnut ELY-keskuksen päätöksen ja määräsi A:lle maksettavaksi palkkaturvaa hänen hakemuksensa mukaisesti, mikäli hän muutoin täyttää sen saamisen edellytykset.
Vaikka A oli tehnyt työtä aviopuolisonsa omistamassa osakeyhtiössä, ei A:n työskentelystä tulevan hyödyn voitu katsoa koituneen välittömästi hänen hyväkseen, vaan yrityksen hyväksi. Työsuhteen tunnusmerkistön täyttymistä arvioitaessa ei tullut ottaa huomioon avioliittolain 46 §:n mukaista puolisoiden elatusvelvollisuutta. A:n palkkaturvahakemusta ei olisi tullut hylätä sillä perusteella, että hän ei ole ollut palkkaturvalain 4 §:n edellyttämällä tavalla työsuhteessa työnantajaan. Sosiaaliturva-asioiden muutoksenhakulautakunnan päätöksen lopputulosta ei muutettu. ELY-keskuksen valitus hylättiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.