Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Yritystoiminta

28.2.2024 10.07 Sitran blogissa asiantuntijat Emma-Leena Kemppainen ja Tarmo Toikkanen: Kolme datatalouden kehityssuuntaa, joita kannattaa pitää silmällä juuri nyt – datatalouden sääntöjen seuraaminen haastaa yrityksiä

Sitran blogissa asiantuntijat Emma-Leena Kemppainen ja Tarmo Toikkanen: Kolme datatalouden kehityssuuntaa, joita kannattaa pitää silmällä juuri nyt – datatalouden sääntöjen seuraaminen haastaa yrityksiä

Meiltä löytyy valtavasti dataa uuden talouden raaka-aineeksi, mutta sen hyödyntämistä opetellaan vielä monissa yrityksissä. Edelläkävijöitä kuitenkin löytyy jo. Datan kanssa toimivien yritysten on pystyttävä toimimaan datatalouden sääntöjen mukaisesti. Koska data on abstraktia ja monimutkaista, säännöt eivät ole aina itsestään selviä. Pelkästään tietosuojan saaminen GDPR:n edellyttämälle tasolle vaatii yrityksiltä ponnisteluja. EU:n datastrategia on tuonut paljon lisäsääntelyä datan käsittelyyn. Nämä säännöt parantavat palveluita, lisäävät yksilönsuojaa ja myös luovat markkinoita, mutta niiden seuraaminen on yrityksille yhä suurempi työ. Etenkin pienten yritysten voi olla vaikea pysyä kaikesta selvillä. 

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.