Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

28.2.2024 8.00 EUT: Alennetun arvonlisäverokannan soveltaminen majoitukseen hotelleissa

EUT: Alennetun arvonlisäverokannan soveltaminen majoitukseen hotelleissa

Arvonlisäverodirektiivi on esteenä kansalliselle säännöstölle, jonka mukaan alennetun arvonlisäverokannan soveltaminen majoitukseen hotelleissa tai vastaavissa liikkeissä edellyttää, että tällaisella liikkeellä on luokitustodistus tai väliaikainen luokitustodistus, siltä osin kuin kyseisessä säännöstössä ei rajoiteta alennetun arvonlisäverokannan soveltamista hotelleissa tai vastaavissa liikkeissä tarjottavien majoituspalvelujen ryhmään liittyviin konkreettisiin ja erityisiin osatekijöihin tai – siinä tapauksessa, että kyseisessä säännöstössä rajoitetaan tällainen soveltaminen tällaisiin konkreettisiin ja erityisiin osatekijöihin – siinä ei noudateta verotuksen neutraalisuuden periaatetta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.