Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

26.2.2024 11.30 Hovioikeus: Velkajärjestelyhakemus oli jätettävä tutkimatta, koska hakijan pääintressien keskus ei ollut Suomessa

Hovioikeus: Velkajärjestelyhakemus oli jätettävä tutkimatta, koska hakijan pääintressien keskus ei ollut Suomessa

HO totesi, että asiassa oli esitetty seikkoja, jotka osoittivat hakijan taloudellisten asioiden osittaista liityntää Suomeen. Asiaa kokonaisuutena arvioituaan HO kuitenkin katsoi, että hakijan Suomesta saamaa eläketuloa, verojen maksamista Suomeen sekä Suomessa tapahtunutta velkaantumista ja aikoinaan aloitettua ulosottomenettelyä oli pidettävä siinä määrin vähäisinä liityntöinä Suomeen, etteivät ne riittäneet kumoamaan maksukyvyttömyysasetuksen pääsääntöä, jonka mukaan velallisen pääintressien keskus on hänen vakituinen asuinpaikkansa. (Vailla lainvoimaa 26.2.2024)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.