Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

22.2.2024 9.25 Syyttäjän valitus ei menestynyt hovioikeudessa – käräjäoikeuden tuomitsema rangaistus kirjanpitorikoksesta oli liian ankara

Syyttäjän valitus ei menestynyt hovioikeudessa – käräjäoikeuden tuomitsema rangaistus kirjanpitorikoksesta oli liian ankara

Hovioikeus katsoi tuomiossa lausuttujen rangaistuksen mittaamiseen vaikuttavien seikkojen perusteella, että käräjäoikeuden B:lle tuomitsema neljän kuukauden vankeusrangaistus oli liian ankara ja sitä tuli alentaa. Rikoksen vahingollisuuteen, teon vaikuttimiin sekä rikoksesta ilmenevään muuhun tekijän syyllisyyteen nähden oikeudenmukainen rangaistus oli 60 päivän vankeusrangaistus, joka voitiin tuomita käräjäoikeuden toteamin perustein ehdollisena. Koska rangaistusta alennettiin, oli koeajan pituutta vastaavasti lyhennetty. (Vailla lainvoimaa 22.2.2024)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.