Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

9.2.2024 11.22 HAO: Tilintarkastuslautakunta oli voinut määrätä KHT-tilintarkastajan määräaikaiseen kieltoon toimia tilintarkastajana

HAO: Tilintarkastuslautakunta oli voinut määrätä KHT-tilintarkastajan määräaikaiseen kieltoon toimia tilintarkastajana

Ottaen päätöksessä mainitut seikat huomioon hallinto-oikeus katsoi, että valittaja oli X Capital Oy:n tilintarkastuksissa tilikausina 2016, 2017 ja 2018 rikkonut tilintarkastajalta vaadittavaa tilintarkastuslain 4 luvun ilmentämää huolellisuusvelvoitetta olennaisesti. Hallinto-oikeus katsoi, että valittaja ei ole vuoden 2017 varoituksen jälkeen korjannut menettelyään. Kun otettiin kokonaisuudessaan huomioon valittajan menettely sekä se, että asiassa ei tullut esille olennaisia lieventäviä seikkoja, ei huomautusta tai varoitusta voitu pitää riittävänä seuraamuksena valittajan menettelystä. Toisaalta hyväksymisen peruuttaminen olisi liian ankara seuraamus. (Vailla lainvoimaa 9.2.2024)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.