Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

17.8.2023 11.10 Hovioikeus äänesti: Syytteen nostamisen määräajan pidennystä ei voitu enää myöntää takavarikkoa koskevassa asiassa

Hovioikeus äänesti: Syytteen nostamisen määräajan pidennystä ei voitu enää myöntää takavarikkoa koskevassa asiassa

Pakkokeinolain 7 luvun 14 §:ssä tuomioistuimelle on asetettu velvollisuus ratkaista asia määräajan kuluessa. Säännöksessä asetetun määräajan noudattamista on siten pidettävä ehdottomana. Myös pakkokeinolain 7 luvun 14 §:n 3 momenttiin 1.10.2023 voimaan tuleva muutos (452/2023), jonka mukaan jatkossa pyyntö on esitettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen määräajan päättymistä viittaa siihen, että pakkokeinolain 7 luvun 14 §:ssä säädetty määräaika on koettu liian lyhyeksi ja sen pidentämistä on pidetty tarpeellisena. Tämä puoltaa sitä, että määräaikaa on pidettävä ehdottomana. Näin ollen hovioikeus katsoi, että mikäli pyyntöä ei ratkaista määräajassa, määräaika umpeutuu eikä määräajan pidennystä voida enää myöntää. (Vailla lainvoimaa 17.8.2023)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.