Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

10.1.2023 11.00 (päivitetty 16.56) KHO äänesti, kumosi HAO:n päätöksen ja pysytti Helsingin kaupunginvaltuuston päätöksen asemakaavan muutoksen hyväksymisestä Marian sairaalan alueella

Asiassa oli Helsingin kaupunginhallituksen valituksesta ratkaistavana, oliko asemakaavamuutos lainvastainen hallinto-oikeuden päätöksessä esitetyillä vaihtoehtotarkastelun puutteellisuuteen ja rakennetun ympäristön vaalimista koskevan asemakaavan sisältövaatimuksen vastaisuuteen liittyvillä perusteilla. KHO totesi muun muassa, että kaavaratkaisu oli alueelle suunniteltu käyttötarkoitus huomioon ottaen perustunut kaavan merkittävät vaikutukset arvioivaan suunnitteluun ja sen edellyttämiin tutkimuksiin ja selvityksiin. Rakennetun ympäristön vaalimista ja siihen liittyvien erityisten arvojen hävittämiskieltoa koskeva asemakaavan sisältövaatimus oli otettu kaavaratkaisussa riittävällä tavalla huomioon.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.