Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

29.12.2022 13.31 Hovioikeus päästää vankeusaikana uusiin rikoksiin syyllistyneen "vasaramurhaajan" ehdonalaiseen vapauteen kun hän tulee suorittaneeksi vankeusrangaistustaan noin 16 vuotta 10 kuukautta

Hovioikeus päästää vankeusaikana uusiin rikoksiin syyllistyneen

A:n vapauttamista puolsivat rangaistusajan suunnitelman eteneminen ja toteutuminen sekä hänen vankeusaikainen opiskelunsa ja oppisopimuskouluttautumisensa. A:lla on puoliso ja hyvät suhteet sukulaisiinsa. Hänellä on kertomansa mukaan asunto ja työpaikka sovittuna. A:n koulutus, työmahdollisuudet ja perhesuhteet vankilan ulkopuolella tukevat hänen selviytymistään siviilielämässä. Hovioikeus totesi, ettei ole olemassa ilmeistä vaaraa siitä, että hakija vapauduttuaan syyllistyisi henkeä, terveyttä tai vapautta törkeästi loukkaavaan rikokseen. Siten A:n vapauttamista ei vaarallisuusarvion perusteella ole syytä lykätä hovioikeuden määräämää pidemmälle. Kaikkia vapauttamisharkinnassa vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena punnitessaan hovioikeus katsoi, että A voidaan päästää ehdonalaiseen vapauteen, kun hän tulee suorittaneeksi vankeusrangaistustaan noin 16 vuotta 10 kuukautta. (Vailla lainvoimaa 29.12.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.