Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Julkisoikeus

10.2.2022 11.35 Hallinto-oikeus: Oikaisuvaatimusta käsittelevä viranomainen oli voinut päätyä asiassa eri lopputulokseen kuin sivistystoimenjohtaja myös tarkoituksenmukaisuussyistä

Riippumatta siitä, oliko sivistystoimenjohtajan päätös ollut sinänsä lain ja kunnan hallintosäännön mukainen, oikaisuvaatimusta käsittelevä viranomainen oli voinut päätyä asiassa eri lopputulokseen kuin sivistystoimenjohtaja myös tarkoituksenmukaisuussyistä. Hallinto-oikeus katsoi, että sivistyslautakunta oli harkintavaltansa puitteissa voinut hyväksyä sille tehdyn oikaisuvaatimuksen. Lautakunnan päätös ei ollut muutenkaan lainvastainen valituksessa esitetyillä perusteilla. Kunnallisvalitusta ei voi tehdä tarkoituksenmukaisuusperusteella. Valitus oli näin ollen hylättävä. (Vailla lainvoimaa 10.2.2022)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.