Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

5.11.2021 9.00 Ruohonleikkurin akku heikkeni 3 vuoden jälkeen eikä laitteeseen ollut enää saatavilla akkua - kuluttajariitalautakunta ei suosittanut hyvitystä

Kuluttaja osti 8.9.2016 elinkeinonharjoittajalta akkuruohonleikkurin 197,34 euron hintaan. Kuluttajan mukaan laitteen akku heikkeni vuonna 2019, ja vuonna 2020 se toimi latauksellaan enää yhden minuutin ajan. Elinkeinonharjoittajan mukaan kyseiseen ruohonleikkuriin ei enää ole saatavilla akkuja. Lautakunta totesi, että ruohonleikkurilla oli ollut ikää jo lähes neljä vuotta, joten akun kuluminen oli voinut johtua sen normaalista elinkaaresta. Lautakunta katsoi, ettei vika ollut ilmennyt selvästi ennen tuotteen tavanomaisen käyttöiän päättymistä, joten tavara ei ollut kestävyydeltään poikennut siitä, mitä kuluttajalla oli perusteltua aihetta olettaa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.