Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

15.10.2021 10.30 Hallinto-oikeus kumosi kaupunginhallituksen päätöksen asemakaavan ajanmukaisuuden arviointia ja rakennuskieltoa koskevassa asiassa kuulemisvirheen vuoksi

Kun otettiin huomioon päätöksessä kerrottu ja päätöksen vaikutukset A:n oikeuteen, etuun ja velvollisuuteen sekä se seikka, että A:lla oli muualla asuvana katsottava olleen lähtökohtaisesti vähäisemmät tiedonsaantimahdollisuudet kuin paikkakunnalla asuvalla, hallinto-oikeus katsoi A:lla olevan sellainen erityisen korostunut intressi tässä asiassa, että hänelle olisi tullut varata tilaisuus lausua mielipiteensä ennen päätöksen tekemistä. A:n kuulemista ei siten voitu pitää asiassa myöskään ilmeisen tarpeettomana. Näin ollen kaupunginhallituksen päätös oli kumottava menettelyvirheen vuoksi.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.