Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Julkisoikeus

2.7.2021 12.00 Apulaisoikeusasiamies: Hallinnossa asioivalla on lähtökohtaisesti oikeus saada tietää häntä palvelleen henkilön nimi

Apulaisoikeusasiamies: Hallinnossa asioivalla on lähtökohtaisesti oikeus saada tietää häntä palvelleen henkilön nimi

Kuten monilla muillakin viranomaisilla, myös Kelassa on ohjeistettu, että nimensä voi jättää kertomatta esimerkiksi silloin, jos kokee asiakaspalvelutapahtuman uhkaavaksi. Apulaisoikeusasiamies totesi sille tehdyssä kanteluasiassa, että kantelijan käytös esillä olevassa tilanteessa ei apulaisoikeusasiamiehen näkemyksen mukaan ollut kuitenkaan ollut siten uhkaavaa, että se olisi oikeuttanut palveluasiantuntijaa kieltäytymään ilmoittamasta nimeään puhelimessa. Apulaisoikeusasiamiehen käsityksen mukaan Kelan tulee koulutuksessaan kiinnittää asiakaspalvelijoidensa huomiota myös siihen, että asiakkaalla on lähtökohtaisesti oikeus saada tietää häntä palvelleen henkilön nimi. Asiassa arvioitiin myös Kelan menettelyä, kun soittajan ääni ei ollut palveluasiantuntijan mukaan sopinut yhteen asiakkaan tietojen kanssa. Tältä osin Kelan menettely ei antanut laillisuusvalvojalle aihetta enempiin toimenpiteisiin. Kela on ilmoittanut tulevansa jatkossa kiinnittämään myös huomiota ja korostamaan esimerkiksi koulutuksissa, mikä merkitys soittajan äänellä on henkilöllisyyden varmentamisessa ja kokonaisarvioinnissa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.