Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

24.6.2021 11.10 Hovioikeus muutti isän yksinhuollon vanhempien yhteishuolloksi vaikka yhteishuolto voi olla tulevaisuudessa haastavaa

Hovioikeus muutti isän yksinhuollon vanhempien yhteishuolloksi vaikka yhteishuolto voi olla tulevaisuudessa haastavaa

Lapsen isä oli KO:ssa kertonut, etteivät vanhemmat ole moneen vuoteen kyenneet keskustelemaan keskenään. Lasta koskevat asiat oli ratkaistu viranomaisten avustuksella. Äiti oli puolestaan kertonut, että asiat olivat ratkenneet siten, että isä oli tehnyt päätöksen, joihin hän oli sitten suostunut. Osapuolten kuulemisessa KO:ssa oli selvinnyt, ettei vanhempien välillään ollut keskusteluyhteyttä, vaikka äiti oli todennut, ettei yhteydenpidossa pitäisi olla ongelmia. KO:n näkemyksen mukaan vanhempien välit olivat huonot eikä välien korjaantuminen ollut odotettavissa. KO:n mukaan oli epätodennäköistä, että vanhemmat vastaisuudessakaan kykenisivät yhteistoimintaan lasta koskevissa asioissa. Tästä syystä KO oli katsonut, ettei lapsen edun mukaista ollut, että hän olisi vanhempiensa yhteisessä huollossa. HO puolestaan katsoi asiassa todettuja seikkoja punnittuaan ja ottaen huomioon vanhempien yhteisen huollon ensisijaisuuden, että ratkaisussa mainittuja yhteishuoltoa puoltavia seikkoja oli pidettävä huoltomuodon valinnassa painavampina. KO:n päätöstä oli siten muutettava ja lapsen huolto oli uskottava vanhemmille yhteisesti. (Vailla lainvoimaa 24.6.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.