Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

16.4.2021 14.40 Unionin tuomioistuimen ennakkoratkaisu: Tuomioistuimet tai elimet tai laitokset, jotka ovat niiden valvonnassa ja joilla siten on niihin läheiset siteet, eivät ole ympäristötiedon julkisesta saatavuudesta annetussa direktiivissä tarkoitettuja ”viranomaisia” (Irlanti)

Ympäristötiedon julkisesta saatavuudesta ja neuvoston direktiivin 90/313/ETY kumoamisesta 28.1.2003 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2003/4/EY 2 artiklan 2 alakohtaa on tulkittava siten, ettei siinä säännellä oikeutta tutustua tuomioistuinaineistoihin sisältyvään ympäristötietoon, koska tuomioistuimet tai elimet tai laitokset, jotka ovat niiden valvonnassa ja joilla siten on niihin läheiset siteet, eivät ole kyseisessä säännöksessä tarkoitettuja ”viranomaisia” eivätkä näin ollen kuulu kyseisen direktiivin soveltamisalaan.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.