Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta, Rikos- ja prosessioikeus

27.1.2021 13.48 Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että koko yrityssaneerauksen maksuohjelma oli voitu määrätä valvojan hakemuksesta raukeamaan saneerausohjelman ehdon perusteella

Valvojan vastauksesta ilmeni, että ehto 4.10 oli otettu saneerausohjelmaan yrityksen saneerauksesta annetun lain 64 §:n 3 kohdan nojalla. Lainkohdan mukaan ohjelmassa määrättyyn raukeamisehtoon liittyvän vaatimuksen voi esittää valvoja taikka velkoja oman saatavansa osalta. Valvojan oikeus vaatia ohjelmassa määrätyn raukeamisehdon nojalla velkajärjestelyn raukeamista ei siten ole vaikutuksiltaan rajattu toisin kuin velkojan vaatimus. Valvojan raukeamisvaatimuksen kohdistaminen kaikkiin velkajärjestelyihin sopii parhaiten valvojan rooliin koko velkojakollektiivin etujen valvojana, mikä tuki valvojan ja Ilmarisen ilmoitusta ehdon tarkoituksesta. Lisäksi oli otettava huomioon, että ehtokohdassa 4.10 oli määrätty myös sellaisista raukeamisperusteista, jotka eivät liity yksittäisen velkojan maksusuoritusten laiminlyöntiin. Saneerausohjelmaan otettua ehtoa 4.10 oli näin ollen perusteltua tulkita siten, että valvojalla oli ehdon mukaisen maksulaiminlyönnin perusteella oikeus hakea kaikkien velkajärjestelyjen eli koko maksuohjelman raukeamista. (Vailla lainvoimaa 27.1.2021)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.