Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

4.1.2021 13.32 Hovioikeus hylkäsi syyttäjän ja kuolinpesän valitukset törkeästä petoksesta koskien autotalliosakkeiden kauppaa

HO:ssa oli syytteen perusteella ensinnäkin kysymys siitä, oliko C (sittemmin kuollut) ymmärtänyt luovuttavansa autotalliosakkeiden omistusoikeuden vastaajalle vai oliko vastaaja käyttäen hyväkseen C:n terveydentilaa erehdyttänyt häntä allekirjoittamansa asiakirjan luonteesta niin, että hän oli siinä käsityksessä, että hän luovutti vastaajalle vain käyttöoikeuden autotalleihin. HO:ssa oli syytteen perusteella vielä kysymys siitä, oliko vastaaja erehdyttänyt C:tä myymään autotalliosakkeet alihintaan. Syyttäjän ja asianomistajien mukaan autotalliosakkeiden käypä arvo oli ollut yhteensä noin 19.000 euroa kauppakirjaan merkityn 12.000 euron sijasta. HO päätyi asiassa mainitsemillaaan perusteilla samaan johtopäätökseen kuin KO. Perustetta KO:n tuomion lopputuloksen muuttamiseen ei ollut. Syyte oli myös HO:ssa hylättävä. (Vailla lainvoimaa 4.1.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.