Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Yritystoiminta

19.10.2020 13.47 Yritysjuridiikan väitöskirjatutkija Lassi Salminen: Yhtiökokouksen päätökset olivat mitättömiä osakkeenomistajan yhtiökokouskutsun laiminlyönnin takia – puhe- ja kyselyoikeuden käyttäminen olisi voinut vaikuttaa päätösten lopputuloksiin (THO 8.7.2019; S 18/307, lainvoimainen 12.5.2020)

Osakkeenomistajaa ei ollut kutsuttu varsinaiseen yhtiökokoukseen, jossa oli päätetty yhtiön tilinpäätöksestä, voitonjaosta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Kutsumatta jättämisen takia osakkeenomistaja ei voinut osallistua yhtiökokouksen päätöksentekoon tai käyttää puhe- tai äänivaltaansa yhtiökokouksessa. Hovioikeuden päätöksessä arvioitiin, olisiko osakkeenomistajan puhe- ja kyselyoikeudella voinut olla vaikutusta yhtiökokouksen päätösten lopputuloksiin huolimatta siitä, että osakkeenomistajan äänivalta ei olisi riittänyt muuttamaan päätösten lopputulosta. Hovioikeus katsoi, että puhevallan käyttämisellä olisi saattanut olla vaikutusta muiden osakkeenomistajien äänestyskäyttäytymiseen eli päätösten lopputulosta ei voitu jälkikäteen luotettavasti päätellä. Yhtiökokouksen päätökset katsottiin mitättömiksi. (THO S 18/307)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.