Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus

3.8.2020 14.30 Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: Työntekijän sopimaton käyttäytyminen työsopimuksen päättämisperusteena

Työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen: Työntekijän sopimaton käyttäytyminen työsopimuksen päättämisperusteena

Koronan yhteydessä on usein sanottu, että olemme siirtyneet uuteen normaaliin. Työelämässä jotkut asiat hieman muuttuvat koronan takia mutta kuitenkin moni asia säilyy entisellään. Työtehtävät pysyvät useimmilla samoina, työaika on entinen, palkka määräytyy aikaisemmilla perusteilla ja työntekopaikkakin on suurella osalla pysynyt tai palautumassa entiseksi. Myös työnantajan ja työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ovat samat kuin aikaisemminkin. Työlainsäädäntöön on tosin tehty joitakin väliaikaisia muutoksia, jotka ovat tällä hetkellä voimassa vain vuoden loppuun. Myös työntekijän sopimattoman käyttäytymisen arviointi on samanlaista kuin ennenkin. Korona ei lievennä työelämän käyttäytymisvaatimuksia. Kun moni on tehnyt useita kuukausia etätöitä, on tarpeen oikeuskäytännön avulla muistuttaa työpaikalle palaavia siitä, miten siellä tulee käyttäytyä tai miten siellä ei ainakaan tule käyttäytyä. Tässä yhteydessä tarkastelen asiaa työsopimuksen päättämiskynnyksen ylittymisen näkökulmasta. Runsaasta asiaa koskevasta oikeuskäytännöstä esitellään nyt vain pientä osaa.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.