Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

8.7.2020 11.10 Lääkärinlausunnon mukaan "asiaa ymmärtämätöntä" päämiestä ei kuultu edunvalvonta-asiassa – hovioikeus palautti asian käräjäoikeuteen

Lääkärinlausunnon mukaan

Asiassa ilmeni, että A:lle ei ollut varattu tilaisuutta lausua maistraatin hakemuksesta ja edunvalvontaan määräämisestä asian käsittelyn missään vaiheessa. Asiassa ei myöskään otettu kantaa siihen, edellyttääkö A:n oikeusturva, että hänelle määrätään prosessiedunvalvoja. A oli kyennyt ilmoittamaan tyytymättömyyttä käräjäoikeuden ratkaisuun ja toimittanut käräjäoikeuteen valituksensa asiassa. Tämäkin huomioon ottaen asiassa oli jäänyt riittävällä varmuudella selvittämättä, että A:n kuulemisesta oli voitu luopua holhoustoimilain 73 § 5 momentin nojalla. Kun asian käsittelyssä oli näin ollen loukattu A:n oikeutta tulla kuulluksi sekä saada tieto vastapuolen vaatimuksista, väitteistä ja todisteista sekä oikeus lausua mielipiteensä niistä, asia oli palautettava käräjäoikeuteen uudelleen käsiteltäväksi. (Vailla lainvoimaa 8.7.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.