Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

10.6.2020 7.46 Törkeästä rattijuopumuksesta ym. tuomitun aikaisempi rikollisuus oli este 50 päivän ehdottoman vankeusrangaistuksen tuomitsemiselle ehdollisena - vankeusrangaistuksen sijasta voitiin kuitenkin tuomita yhdyskuntapalvelua

HO katsoi, ettei aikaisemmasta rikollisuudesta ollut kulunut niin pitkää aikaa, että vankeusrangaistuksen määräämiselle ehdolliseksi olisi ollut perusteita. Vaikka vastaaja oli aikaisemmin tuomittu useita kertoja ehdottomiin vankeusrangaistuksiin, ei asiassa ollut perusteltua katsoa, että kyseiset aikaisemmat rangaistukset olisivat estäneet määräämästä hänelle vankeusrangaistuksen sijasta yhdyskuntapalvelua. (Vailla lainvoimaa 11.6.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.