Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

4.5.2020 16.00 (päivitetty 12.5.2020 16.07) "Ei myö myyvä villihevosia" -nimisen laulun soittanut tivolityöntekijä tuomittiin syrjinnästä ja kunnianloukkauksesta sakkoihin ja korvauksiin romanitaustaiselle perheelle

Vastaaja oli soittanut romanitaustaiselle perheelle tunnetun romaneista kertovan kappaleen julkisella paikalla. Hän oli soittanut kappaleen ja samalla selkeästi osoittanut kappaleen soiton liittyvän paikalla oleviin A:han ja B:hen sekä heidän lapsiinsa. Muut paikalla olijat olivat vastaajan kappalevalinnan ja vastaajan eleiden vuoksi kiinnittäneet huomiota A:n ja B:n perheeseen heidän ollessa ainoat romanitaustaiset henkilöt paikalla. Koska vastaaja oli syyllistynyt tahallisiin tekoihin työpaikallaan, menettelyn vaikutus työsuhteen jatkumiseen oli ollut sillä tavalla vastaajan ennakoitavissa, ettei sitä että hän ollut väliaikaisesti menettänyt työnsä, ollut otettava huomioon rangaistusta mitattaessa. Vastaaja tuomittiin syrjinnästä ja kunnianloukkauksesta yhteiseen 30 ps rangaistukseen. Oikeana korvauksen määränä kärsimyksestä pidettiin 1.200 euroa kullekin. HO ei myöntänyt vastaajalle jatkokäsittelylupaa. (Vailla lainvoimaa 4.5.2020)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.