Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

5.12.2019 11.02 Hieroja tuomittiin 1 v 6 kk ehdolliseen vankeuteen asiakkaansa raiskauksesta - hovioikeus korotti tuomittuja korvauksia

Hieroja tuomittiin 1 v 6 kk ehdolliseen vankeuteen asiakkaansa raiskauksesta - hovioikeus korotti tuomittuja korvauksia

Näyttöä kokonaisuutena arvioiden asiassa ei ollut jäänyt järkevää epäilystä siitä, etteikö asianomistaja ollut tapauksen olosuhteissa hierontatilanteesta johtuvan avuttoman tilansa vuoksi puolustuskyvyttömässä tilassa, ja että vastaaja oli käyttänyt tätä asianomistajan tilaa hyväkseen siten, että oli tässä tilanteessa kosketellut asianomistajan sukupuolielintä ja ollut sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa tunkeutumalla sormellaan asianomistajan emättimeen vaikka asianomistaja oli ollut avuttoman tilan takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan ja ilmaisemaan tahtoaan. Vastaaja oli rikoksentekijänä ensikertalainen, mikä puolsi vankeusrangaistuksen ehdollisuutta. Myöskään rikoksen vakavuus tai rikoksesta ilmenevä tekijän syyllisyys eivät edellyttäeet ehdottomaan vankeuteen tuomitsemista. HO korotti asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä tuomitun korvauksen 2 000 euroksi ja tilapäisestä haitasta tuomitun korvauksen 3 000 euroksi. (Vailla lainvoimaa 5.12.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.