Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

22.10.2019 10.23 Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua puoliosuuksin omistetun kiinteistön ulosmittauksen laillisuudesta

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua puoliosuuksin omistetun kiinteistön ulosmittauksen laillisuudesta

Ulosmitattu omaisuus oli kiinteistö, jonka omistivat puoliosuuksin MA ja BA. Ulosmittaus koski myös sähköliittymää, joka oli yksin MA:n nimissä. Koko kiinteistön arvoksi oli päätöksessä arvioitu 8.000 euroa ja sähköliittymän arvoksi 2.500 euroa. Ulosmittaus oli toimitettu velallisen MA:n ulosottovelkojen suorittamiseksi. Velkojen saldo oli 318.467,19 euroa. Asiassa oli kysymys siitä, täyttyivätkö ulosottokaaren 4 luvun 73 §:ssä säädetyt edellytykset koko kiinteistön ulosmittaamiselle, vaikka yhteisomistajan osuus ei vastannut ulosottovelkojien saatavista. Käräjäoikeus katsoi muun muassa, että ulosmittauksen merkitys ei ollut selvässä epäsuhteessa aiheutuvaan haittaan nähden. Kyseessä oli rakentamaton kiinteistö. Velallisen osuus oli puolet kiinteistöstä eli omistusosuus oli suuri, joskaan koko kiinteistökään ei ollut erityisen arvokas. Ulosmittausta ei voitu pitää ulosottokaaren 4 luvun 16 §:ssä tarkoitetulla tavalla turhana. Mikäli ulosmittaus havaitaan turhaksi omaisuutta myytäessä, ulosottomiehen tulee lain mukaan peruuttaa ulosmittaus itseoikaisuna, jos se on mahdollista. Laissa säädetyt ulosmittauksen edellytykset täyttyivät ja ulosmittaus oli toimitettu lain mukaisesti, minkä vuoksi BA:n ulosottovalitusta ei hyväksytty. (Vailla lainvoimaa 22.10.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.