Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Verotus

20.6.2019 9.51 KHO:n äänestysratkaisu arvonlisäveron vähennysoikeudesta - kyse myös ennakkoratkaisupyynnön tarpeellisuudesta

Asiassa oli kysymys siitä, oliko konsernin emoyhtiöllä A Oy:llä ollut oikeus käsitellä arvonlisäverotuksessa vähennyskelpoisina ostoina kolmen tytäryhtiönsä myyntiin liittyvät veloitukset, jotka olivat koskeneet asianajotoimistojen valmistelutöitä, kokous- ja neuvottelukuluja, atk- ja muita hallintokuluja sekä teknisiä selvitystöitä. Asiassa saadun selvityksen mukaan tytäryhtiöiden osakkeiden myynti oli liittynyt konsernin liiketoimien uudelleenjärjestelyyn konsernin kannattavuuden ja rahoitusaseman parantamiseksi. Asiassa oli lisäksi kysymys siitä, oliko A Oy:llä ollut oikeus vähentää toimitilakiinteistönsä hallintaan oikeuttavien osakkeiden ja sen lähistöllä sijaitsevan pysäköintilaitoksen osakkeiden myyntiin liittyviin kuluihin sisältyvä arvonlisävero, kun osakkeiden ostaja oli näiden keskinäisten yhtiöiden osakkaana vuokrannut tilat ja pysäköintioikeudet välittömästi A Oy:lle niin sanotussa sale and lease back -järjestelyssä. Transaktioihin liittyvät kulut oli tarkemmin yksilöity valituksenalaisessa HAO:n päätöksessä. Yhtiön antaman selvityksen mukaan järjestelyn tarkoituksena oli ollut yhtiön rahoitusaseman parantaminen ja taseen keventäminen. HAO:n päätöksen lopputuloksen, jolla HAO oli palauttanut asian Verohallinnolle uudelleen käsiteltäväksi, muuttamiseen ei ollut perusteita. Vaatimus ennakkoratkaisun pyytämisestä EUT:lta hylättiin.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.