Edilexissä tehdään teknisiä huoltotöitä maanantaina 21.6.2021. Palvelussa voi olla tilapäisiä häiriöitä kello 19.00-22.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

6.6.2019 12.31 Hovioikeus: Tosiasiallisesti vasta nimenmuutokseen perustuvaa ilmoitusta sukupuolen vaihtamisesta naiseksi ei voitu pitää vapauttavana perusteena siviilipalveluksesta kieltäytymiselle – toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus kuitenkin hylkäsi syytteen lievemmän lain perusteella

Hovioikeus: Tosiasiallisesti vasta nimenmuutokseen perustuvaa ilmoitusta sukupuolen vaihtamisesta naiseksi ei voitu pitää vapauttavana perusteena siviilipalveluksesta kieltäytymiselle – toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus kuitenkin hylkäsi syytteen lievemmän lain perusteella

A oli miehenä ollut velvollinen suorittamaan siviilipalveluksen. Sillä seikalla, että hän oli myöhemmin ilmoittanut vaihtavansa sukupuolensa naiseksi, ei ollut merkitystä asiaa ratkaistaessa. Lainsäädäntö oli ollut syrjivä A:n kieltäytyessä siviilipalveluksesta 14.6.2017 ja asiassa tuli soveltaa lievemmän lain periaatetta rikoslain 3 luvun 2 §:n nojalla. A:n kieltäytyminen siviilipalveluksesta 14.6.2017 ei ollut rangaistavaa. (Vailla lainvoimaa 6.6.2019)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.