Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Kuuluu aihealueisiin Verotus, Julkisoikeus

10.10.2018 14.31 Apulaisoikeusasiamies: Verohallinnon laiminlyönnit verotuksen toimittamisessa sekä puutteellinen yhteystietojen ilmoittaminen

AOA:n mukaan, kun Verohallinto ei vastannut kantelijan kirjeisiin välittömästi, vaan kantelija joutui uudistamaan tietopyyntönsä, Verohallinto laiminlöi hyvän hallinnon perusteisiin kuuluvan vastaamisvelvollisuutensa. Kantelijan luovutusvoittoa koskevaa ilmoitusta ei myöskään tutkittu eikä asiaa selvitetty riittävästi ja asianmukaisesti. Laiminlyönti olisi saattanut johtaa kantelijan isän kuolinpesän kahdenkertaiseen verotukseen. AOA piti tätä Verohallinnon laiminlyöntiä lainvastaisena. Verohalinnon yhteystietojen ilmoittamisen osalta AOA totesi, että eri asiakasryhmien yhdenvertainen kohtelu sekä viranomaisen asianmukainen palvelu- ja tiedottamisvelvollisuus edellyttävät, että henkilöveroasiakkaille kirjeitse lähettävän esitäytetyn veroilmoituksen yhteydessä ilmoitettaisiin samat Henkilöverotusyksikön yhteystiedot, jotka julkaistaan Verohallinnon verkkosivuilla, eli toimintayksiköiden yhteystiedot sekä posti- ja käyntiosoitteineen että valtakunnallisine puhelinvaihteineen. AOA:n mielestä tämä palvelisi niiden asiakkaiden tarpeita, joilla ei ole mahdollisuuksia tai kykyä asioida Verohallinnon verkkosivuilla. Sillä, että Verohallinnon yhteystiedot on mahdollista saada maksullisesta numeropalvelusta ei ole merkitystä, kun arvioidaan hyvän hallinnon perusteisiin kuluvaa viranomaisen velvollisuutta antaa asiakkailleen neuvontaa maksutta.

Koko dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.