Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus, Julkisoikeus

18.7.2018 15.34 Apulaisoikeusasiamies antoi huomautuksen vankilalle valvontaviranomaisen vangille lähettämän kirjeen avaamisesta

Apulaisoikeusasiamies antoi huomautuksen vankilalle valvontaviranomaisen vangille lähettämän kirjeen avaamisesta

Apulaisoikeusasiamiehen sijainen totesi, että oikeusasiamiehen laillisuusvalvonnassa on puututtu nyt ilmi tulleen kaltaisiin tapauksiin varsin ankarasti. Yleensä postin tarkastuksesta vastannutta virkamiestä on huomautettu vastaisen varalle tämän lainvastaiseksi katsotusta menettelystä. Nyt puheena olevassa tapauksessa AOA kuitenkin kirjeen avanneen vartijaharjoittelijan osalta otti huomioon, että käytettävissäni olleen aineiston perusteella ei ollut edellytyksiä epäillä, että hän olisi lukenut avaamansa kirjeen. Lisäksi hän oli virheen havaittuaan kertonut asiasta avoimesti asianomaiselle vangille ja pahoitellut tapahtunutta. Vielä AOA vartijaharjoittelijan osalta otti huomioon ilmi tulleen puutteen Pyhäselän vankilan postinkäsittelyn ohjeistuksessa sekä sen, että vartijaharjoittelija oli asetettu postin käsittelyyn, vaikka hänellä ei välttämättä ole ollut tehtävän edellyttämää riittävää kokemusta ja rutiinia. Toisaalta viimeksi mainitut seikat ja se huomioon ottaen, että vankilan tulee turvata vangin kirjesalaisuuden toteutuminen, vankilan menettelyn arvioinnissa ei sitä vastoin tullut ilmi samanlaisia lieventäviä seikkoja kuin vartijaharjoittelijan kohdalla.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.