Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Ympäristö

3.11.2017 10.12 KHO: Valittajalla ei ollut valitusoikeutta Urho Kekkosen kansallispuiston pyöräilyn rajoittamismääräyksestä

KHO: Valittajalla ei ollut valitusoikeutta Urho Kekkosen kansallispuiston pyöräilyn rajoittamismääräyksestä

A oli valituksessaan HAO:lle katsonut, että hänellä on asiassa valitusoikeus, koska järjestyssääntö rajoittaa hänen jokamiehenoikeuteen perustuvaa liikkumistaan kansallispuistossa. Asiakirjojen perusteella A ei harjoita alueella elinkeinoa eikä hänellä ole asiaan muutakaan liityntää, joka osoittaisi päätöksen koskevan hänen erityisiä etujaan. Järjestyssäännön hyväksyminen ei näin ollen saata koskea A:n oikeutta tai etua LSL 61 §:n 3 momentissa tarkoitetulla tavalla, eikä A:lla ollut siten valitusoikeutta asiassa. Kun muutoin otettiin huomioon HAO:n ratkaisusta ilmenevät perustelut ja siinä mainitut lainkohdat, HAO:n oli tullut jättää valitus tutkimatta.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.