Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus

16.10.2017 11.50 Professori Veikko Vahtera: Asunto-osakeyhtiö oli vastuussa osakkeenomistajille kosteusvaurion selvittämiskustannuksista – yhtiö ei vastannut sijaisasumisen kustannuksista (HO)

Professori Veikko Vahtera: Asunto-osakeyhtiö oli vastuussa osakkeenomistajille kosteusvaurion selvittämiskustannuksista – yhtiö ei vastannut sijaisasumisen kustannuksista (HO)

Paritalotyyppinen asunto-osakeyhtiö oli velvollinen korvaamaan kosteusvaurion selvittämisestä osakkeenomistajille aiheutuneet kustannukset. Yhtiön ei kuitenkaan katsottu toimineen kunnossapitotöitä tehdessään tuottamuksellisesti, vaikka kunnossapitotyöt olivat kestäneet huomattavan pitkään. Kunnossapitotarpeessa olleen osakehuoneiston osakkeenomistaja oli hallituksen jäsenenä suostunut tehtyihin toimenpiteisiin ja niiden lykkäämiseen eivätkä osakkeenomistajat olleet käyttäneet muitakaan heille kuuluvia osakkeenomistajan oikeuksia. (THO 1.12.2006; S16/430 – lainvoimainen)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.