Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

29.5.2017 12.04 Apulaisvaltakunnansyyttäjä saattoi kihlakunnansyyttäjän tietoon: Ennen syytteen nostamista työturvallisuusrikoksesta olisi tullut varata työsuojeluviranomaiselle tilaisuus lausunnon antamiseen

Kantelun johdosta kihlakunnansyyttäjän tietoon saatettiin apulaisvaltakunnansyyttäjän kannanotto siitä, että kihlakunnansyyttäjä oli menetellyt työsuojelun valvonnasta ja työpaikan työsuojeluyhteistoiminnasta annetun lain 50 §:n 2 momentin vastaisesti, kun hän oli nostanut syytteen työturvallisuusrikoksesta varaamatta sitä ennen työsuojeluviranomaiselle tilaisuutta lausunnon antamiseen. Lisäksi syyteharkinnassa olisi voinut perustellusti päätyä myös syyttämättä jättämiseen. Asiassa ei ollut syytä epäillä, että kihlakunnansyyttäjä olisi syyllistynyt tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.