Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Rikos- ja prosessioikeus

20.3.2017 9.10 Hovioikeus arvioi kotietsinnän laillisuutta ja vahingonkorvausta – käräjäoikeuden päätös kumottiin osittain

Hovioikeus arvioi kotietsinnän laillisuutta ja vahingonkorvausta – käräjäoikeuden päätös kumottiin osittain

Valittajalla oli ollut mahdollisuus saattaa kotietsintä tuomioistuimen tutkittavaksi määräajassa, joka pakkokeinolain 8 luvun 18 §:n mukaan alkaa kulua vasta siitä, kun vaatimuksen esittäjä on saanut tiedon etsinnän toimittamisesta. Valittaja oli näin menetellytkin saatuaan tiedon kotietsinnän toimittamisesta omalta lakimieheltään. Hovioikeus katsoi, että loukkaus oli tässä tapauksessa ollut objektiivisesti arvioiden niin vähäinen, ettei siitä ollut syntynyt korvattavaa vahinkoa. Loukkauksen toteava päätös oli näissä olosuhteissa riittävä hyvitys, joten valittajan vaatimus korkeammasta korvauksesta oli hylättävä. (Vailla lainvoimaa 20.3.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.