Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Työ- ja sosiaalioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

16.2.2017 16.00 Ulkomaan eläkkeen yli 3,5 vuoden ajan toimentulotukihakemuksissaan ilmoittamatta jättänyt nainen tuomittiin 4 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen – kyse ei ollut kieltoerehdyksestä

Toimeentulotukea yhteensä yli 6 000 euroa saanut nainen oli ilmoittanut, etteivät sosiaaliviranomaiset olleet pyytäneet häneltä erikseen selvitystä Venäjältä maksettujen eläketulojen osalta eikä häntä ollut ohjattu oikealla tavalla toimeentulotukea haettaessa. Naisen esittämän väitteen tueksi ei katsottu esitetyn riittävää näyttöä. Mikäli nainen oli lukenut huolellisesti toimeentulotuen hakemusasiakirjat, olisi hänen pitänyt olla tietoinen hänelle asetetusta tiedonantovelvollisuudesta. Se seikka, että nainen oli toimeentulotukea hakiessaan käyttänyt suomenkielistä hakemuslomaketta ei poistanut hänen selonottovelvollisuuttaan. Naisen väitettyä erehtymistä ei näin ollen voitu pitää ilmeisen anteeksiannettavana eikä hän ollut sen perusteella RL 4 luvun 2 §:n nojalla rangaistusvastuusta vapaa. (Vailla lainvoimaa 16.2.2017)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.