Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Uutinen kuuluu aihealueisiin Siviilioikeus, Rikos- ja prosessioikeus

5.12.2016 10.40 Romanimiehen ravintolaan pääsyn epäämisen syynä ei näytetty olleen ravintolan omistajan antama yleinen ohjeistus - hovioikeuskin hylkäsi syytteen syrjinnästä

Vaikka ravintolan tarjoilija oli kieltänyt miestä tulemasta ravintolaan tämän etniseen taustaan viitaten ja vaikka miehen kertomus hänen kohdallaan tapahtuneesta ravintolaan pääsyn estämisestä ja sen syistä jossain määrin tukivat syytettä, asiassa esitetty näyttö ei kuitenkaan syyksilukemisen edellyttämällä varmuudella riittänyt osoittamaan, että miehen ravintolaan pääsyn epäämisen syynä olisi ollut ravintolan omistajan antama yleinen ohjeistus. Mies velvoitettiin korvaamaan ravintolan omistajan oikeudenkäyntikulut. (Vailla lainvoimaa 5.12.2016)

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.